vineri, 16 martie 2012
Turcia - Patmos - Mira Lyciei
Turcia - Patmos - Mira Lyciei
Troia-Pergam-Smyrna-Efes-Pamukkale-
Mira Lyciei-Capadocia-Ancyra-Constantinopol
27 septembrie- 08 octombrie 2012
Ziua I: Plecare din Bucuresti, Parcul Tineretului–Colegiul National Gh. Sincai la orele 06:00 pe ruta Ruse –Veliko Tarnovo–Capitan Andreevo (Bulgaria)–Kapikule (Turcia)–Edirne (Adrianopol)–traversarea cu ferry-boat-ul a Stramtorii Dardanele. Cazare la Canakkale.
Ziua a II-a: Mic dejun. Se viziteaza Troia, Pergamonul si Biserica Sf. Ioan (Curtea Rosie), tur panoramic al Izmirului (Smyrna). Cazare si cina la Kusadasi.
Ziua a III-a: Mic dejun. Se viziteaza Casa Maicii Domnului, cetatea Efes (biblioteca lui Celsus, marele teatru in care a predicat evanghelia Sf. Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului –in care s-a tinut Sinodul al III-lea ecumenic in anul 431), Colina Ayasuluk cu Cetatea Bizantina si mormantul Sfantului Ioan Evanghelistul), templul zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice). Cazare si cina la Kusadasi.
Ziua a IV-a: Mic dejun. Plecare cu vaporul in insula greceasca Patmos pentru vizitarea Manastirii Chora, construita de Christodulos in sec. XI si a Grotei Apocalipsei in care Sf. Apostol Ioan Evanghelistul a scris ultima carte sfanta a Noului Testament – Apocalipsa. Cazare si cina la Kusadasi.
Ziua a V-a: Mic dejun. Plecare la Pamukkale. Se viziteaza ruinele Cetatii Laodiceea, terasele calcaroase cu apa termala (fenomen unic in lume), Cetatea Hierapolis cu Martirionul ridicat in memoria Sf. Apostol Filip in locul in care acesta a fost omorat. Cazare si cina la Pamukkale.
Ziua a VI-a: Mic dejun. Plecare Pamukkale–Denizli–Demre (se viziteaza biserica construita de Imparatul Iustinian –a adapostit mormantul Sf. Nicolae si cetatea Mira Lyciei unde Sf. Nicolae a fost episcop). Cina si cazare Antalya sau imprejurimi.
Ziua a VII-a: Mic dejun. Se trece prin Konya, fostul Iconium (oprire la Muzeul Mevlana –Confreria Dervisilor rotitori)– Aksaray–Nevsehir (fosta Nyssa). Cazare si cina in Capadocia la Urgup sal in imprejurimi.
Ziua a VIII-a: Mic dejun. Se viziteaza: Cavusin (Biserica imparatului Nechifor Fokas), Pasa Bagi (Chilia Sfantului Simion), orasul subteran Kaymakli, asezamintele monahale din Valea Goreme (sec. XI-XII), Valea Derbent. Optional plimbare cu balonul. Cazare si cina in Capadocia la Urgup sau in imprejurimi.
Ziua a IX-a: Mic dejun. Tur panoramic al oraşul Ankara–fosta Ancyra, crestinata de Sf. Apostol Pavel (se
viziteaza mausoleul si muzeul lui Mustafa Kemal Ataturk – intrare libera). Cazare la Istanbul.
Ziua a X-a: Mic dejun. Vizitarea Catedralei Sf. Sofia, construita de imparatul Iustinian în 537, Palatul Scufundat (rezervorul de apa care alimenta palatul imparatilor bizantini) Moscheea Albastra, Topkapi- fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei (adaposteste exponate unice: sabia lui David, mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare). Timp liber pentru Marele Bazar. Cazare la Istanbul.
Ziua a XI-a: Mic dejun. Turul orasului bizantin: sediul Patriarhiei Ecumenice, Biserica Vlaherne, Muzeul Manastirii Chora, Manastirea Izvorul Tamaduirii, Fortareata Yedikule, zidurile vechiului oras Constantinopol, Biserica Sfintei Mucenite Paraschevi (ctitoria lui Constantin Brâncoveanu). Seara, optional, croaziera pe Bosfor. Cazare la Istanbul.
Ziua a XII-a: Mic dejun. Plecare spre tara. Popas in Epivata (locul de nastere al Sf. Cuvioase Parascheva) si la Edirne unde se viziteaza moscheea Selimiye (capodopera arhitectului Sinan). Sosire la Bucuresti in functie de formalitatile vamale.
Pret: 460 euro / pers., loc in camera dubla
Grup minim: 40 pers.
Pretul include:
- transport cu autocar modern (aer condiţionat, video);
- 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*, in camere duble;
- 7 cine tip bufet suedez;
- ghid roman vorbitor de limba turca;
- preot insotitor de grup.
Pretul nu include:
- taxe intrari obiective (aprox.120 euro);
- deplasarea in Patmos –aprox. 65 euro;
- ghid turc autorizat în interiorul obiectivelor, aprox. 15 euro / persoana;
- excursiile opţionale;
- asigurare medicala.
Acte necesare: paşaport valabil.
NOTA :
* Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
* Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a putea iesi din tara: sa posede pasaport propriu (minorii peste 14 ani pot prezenta carte de identitate); sa calatoreasca insotiti de cel putin un adult; in cazul in care adultul insotitor este unul din parinti, acesta trebuie sa prezinte la granita acordul parintelui care ramane in tara, legalizat la notariat; in cazul in care adultul nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa prezinte acordul ambilor parinti, legalizat la notariat si cazier judiciar.
* Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
* Categoriile de clasificare a hotelurilor sunt conforme standardelor din tarile vizitate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu